Areva: Συμφωνία 11,9 δισ. δολ. για πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Κίνα

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2007 08:40

ΣΥΜΦΩΝΙΑ 8 δισ. ευρώ (11,9 δισ. δολ.) έκλεισε η Areva SA στην Κίνα για την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων, συμφωνία ρεκόρ για τη γαλλική εταιρεία, καθώς η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία στον κόσμο, διαφοροποιεί τις προμήθειες σε ενέργεια.

Η China Guangdong Nuclear Power Group Co. θα παραγγείλει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες από τη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αντιδραστήρων στον κόσμο, δήλωσε σήμερα η CEO της Areva, Anne Lauvergeon κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Nicola Sarkozy στην κινεζική πρωτεύουσα. Επίσης η Guangdong Nuclear αποκτά πρόσβαση στο 35% της παραγωγής ουρανίου της Areva από το σκέλος UraMin Inc., είπε η ίδια.

Οι αντιδραστήρες θα έχουν ο κάθε ένας δυναμικότητα 1.700 μεγαβάτ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Guangdong Nuclear.

Η γαλλική και η κινεζική κυβέρνηση θα υπογράψουν διαφορετική συμφωνία συνεργασίας η οποία θα περιλαμβάνει μελέτη ύψους 15 δισ. ευρώ, που θα εκπονήσει η China National Nuclear Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία πυρηνικών αντιδραστήρων της Κίνας, για μονάδα ανακύκλωσης απορριμμάτων στην Κίνα, σύμφωνα με την Lauvergeon.

Η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ, θα αυξήσει τις δαπάνες της σε εργοστάσια πυρηνικής ενεργείας κατά 12,5% στα 450 δισ. γιουάν στα 15 χρόνια που λήγουν το 2020, ανακοίνωσε στις 2 Νοεμβρίου η National Development and Reform Commission της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα