Το ανοδικό momentum στην Ευρώπη δίνει ώθηση και στο Χ.Α.

Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 12:50
UPD:13:00
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Τα θετικά στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα της Ευρωζώνης και οι πληροφορίες ότι οι επιστήμονες βρίσκονται κοντά στην ανακάλυψη εμβολίου για τον νέο κοροναϊό έδωσαν ώθηση στις διεθνείς αγορές, με σημαντικά κέρδη για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και άλμα 3% για τις τιμές του πετρελαίου. Κέρδη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών παρότι είχε ανοίξει με αρνητικό πρόσημο, με τον γενικό δείκτη ολοταχώς προς τις 930 μονάδες και τον τζίρο να υπερβαίνει τα 18 εκατ. ευρώ.

Από τους επιμέρους κλάδους στο Χ.Α., οι κατασκευές σημείωναν τις καλύτερες επιδόσεις, με άνοδο πάνω από 1%. Σημαντικά κέρδη και για τις μετοχές των τραπεζών. 

Στην Ευρώπη, οι ελπίδες ότι βρέθηκε το εμβόλιο του κοροναϊού δημιουργούν κλίμα ευφορίας. Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται κινεζικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Zhejiang βρήκε αποτελεσματικό φάρμακο για τη θεραπεία του νέου κοροναϊού. Οι ελπίδες για την αντιμετώπιση της επιδημίας επανέφεραν σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με άνοδο 0,7% του πανευρωπαϊκού STOXX 600.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι μετοχές του κλάδου αυτοκινήτων και τεχνολογίας, με κέρδη πάνω από 1%.

Κέρδη πάνω από 1% για το Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, ενώ ο FTSE 100 του Λονδίνου σημείωνε άνοδο  0,75%. Ενισχυμένος κατά 0,85% ο CAC 40 του Παρισιού.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα