Χρηματιστήρια: Νευρικότητα σε Ευρώπη και Χ.Α.

Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 10:34
UPD:10:40
REUTERS/STAFF

Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές σε μικρή διόρθωση έπειτα από την ισχυρή άνοδο της προηγούμενης συνεδρίασης. Οι ανησυχίες για τον οικονομικό αντίκτυπο από την επιδημία του κοροναϊού συνεχίζουν να επισκιάζουν τις διεθνείς αγορές, ενώ το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο και στα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών της Ευρωζώνης. Το διεθνές κλίμα επηρέασε και το Χρηματιστήριο Αθηνών, που άνοιξε με ελαφρά πτώση και τον γενικό δείκτη στις 916 μονάδες. 

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 υποχωρούσε 0,2% κατά το άνοιγμα των συναλλαγών. Ελαφρά πτωτικές τάσεις σε όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον FTSE 100 του Λονδίνου να υποχωρεί 0,4%, τον CAC 40 του Παρισιού να σημειώνει απώλειες 0,2%, όπως και ο ΙΒΕΧ της Μαδρίτης. Ισχυρότερες πιέσεις δεχόταν ο γερμανικός DAX, υποχωρώντας 0,4%.

Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωναν τις χειρότερες επιδόσεις, ενώ μεταξύ μεμονωμένων μετοχών, η Siemens έκανε βουτιά 1%, μετά την ανακοίνωση κατώτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο χρήσης.

naftemporiki.gr

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα