S&B: Προσύμφωνο με Western Way για την προμήθεια βωξίτη

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2007 10:48
UPD:10:49

Προσύμφωνο με την εταιρεία Western Way for Industrial Development Co. Ltd Saudi Arabia (Western Way) υπέγραψε η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το προσύμφωνο αφορά στην προμήθεια 1,1 εκατ. τόνων ελληνικού βωξίτη ετησίως σε μονάδα παραγωγής αλουμίνας, που θα ανεγερθεί στην Οικονομική Ζώνη JAZAN, νοτίως της πόλης Jeddah της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σημειώνεται ότι η Western Way έχει αναλάβει την ίδρυση καθετοποιημένου βιομηχανικού συγκροτήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και αλουμινίου, το οποίο περιλαμβάνει μονάδα παραγωγής 1,6 εκατ. τόνων αλούμινας ετησίως. Η λειτουργία της μονάδας αυτής θα απαιτήσει τη διασφάλιση προμήθειας 3,6 εκατ. τόνων βωξίτη ετησίως, ως πρώτη ύλη.

Όπως επισημαίνει η S&B, με τη σύμβαση προμήθειας που θα υπογραφεί, αναλαμβάνει να καλύψει μέρος αυτών των αναγκών, προμηθεύοντας στην υπό ίδρυση μονάδα 1,1 εκατ. τόνους ελληνικού βωξίτη ετησίως. Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι δεκαετής από την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της μονάδας, η οποία αναμένεται προς το τέλος του 2010.

Η υπογραφή της οριστικής σύμβασης προμήθειας, οι βασικοί όροι της οποίας έχουν συμφωνηθεί, αναμένεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2008.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα