Oι «ταύροι» επέστρεψαν σε Wall Street και Ευρώπη

Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 19:39
UPD:19:43
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Τα στοιχήματα των επενδυτών ότι η παγκόσμια οικονομία είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στον αντίκτυπο από την επιδημία του κοροναϊού έδωσαν ώθηση στα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τον S&P 500 στη Wall Street να οδεύει προς τα μεγαλύτερα ενδοσυνεδριακά κέρδη από τον Αύγουστο και τον τεχνολογικό Νasdaq να ενισχύεται σε νέα υψηλά-ρεκόρ. Ράλι με άνοδο σχεδόν 500 μονάδων για τον Dow Jones, Ράλι για τη μετοχή της Tesla, ξεπερνώντας το φράγμα των 900 δολαρίων και με άνοδο σχεδόν 20%, αφότου ο μέτοχος Ρον Μπάρον προέβλεψε ότι η εταιρεία θα έχει έσοδα άνω του ενός τρισ. δολαρίων σε μία δεκαετία.

Ισχυρά κέρδη και στην Ευρώπη, ενώ και οι μετοχές στις αναδυόμενες είχαν τα μεγαλύτερα κέρδη των τελευταίων πέντε μηνών. Η διάθεση ανάληψης ρίσκου βελτιώθηκε μετά την ανάκαμψη των κινεζικών αγορών, με τις μετοχές στη Σαγκάη να ανακτούν μέρος του χαμένου εδάφους, έχοντας χάσει στην προηγούμενη συνεδρίαση κεφαλαιοποίηση 720 δισ. δολαρίων.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 1,6%, με πρωταγωνιστές τις μετοχές πρώτων υλών και τον κλάδο να κάνει άλμα 3,6%.

Με κέρδη πάνω από 1% έκλεισαν τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου. Στη Φραγκφούρτη, ο DAX ενισχύθηκε 1,81%, ενώ στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 1,55%. Ράλι στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, με τον CAC 40 να ενισχύεται 1,76%.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • DJC
  • PX1



Σχολιασμένα