«Ανάρρωση» με δυναμικά κέρδη σε Χ.Α. και Ευρώπη

Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 13:21
UPD:13:24
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε τροχιά δυναμικής ανάκαμψης βρίσκονται σήμερα οι δείκτες στην Αθήνα και στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, που φαίνεται να αφήνουν πίσω τους τη χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων έξι μηνών. Οι ανησυχίες για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού μπαίνουν για λίγο στην άκρη, με τους επενδυτές να ενθαρρύνονται και από τις κινήσεις των κινεζικών αρχών για στήριξη της ρευστότητας.

Στο Χ.Α. ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει άνοδο 1,15% στις 913,87 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να κινείται λίγο πάνω από τα 26 εκατ. ευρώ στις 13:15 το μεσημέρι. Σε μία ένδειξη του θετικού κλίματος που επικρατεί, το σύνολο των επιμέρους δεικτών του χρηματιστηρίου κινούνται σε θετικό έδαφος. Της ανάκαμψης ηγούνται οι κλάδοι ακίνητης περιουσίας (+1,6%) και βιομηχανικών προϊόντων (+1,6%), ενώ ακολουθούν με άνοδο 1,5% ο κλάδος τεχνολογίας και 1,4% εκείνος των τηλεπικοινωνιών. 

Την ίδια ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 1% χάρη σε ένα ράλι των μεταλλευτικών βιομηχανιών, που το τελευταίο διάστημα είχαν δεχθεί ισχυρότατες πιέσεις. Ο δείκτης πρώτων υλών εμφανίζει άνοδο 2,6%, την μεγαλύτερη εδώ και τρεις μήνες. Κέρδη 1,5% και για τον κλάδο πετρελαίου- φυσικού αερίου. Μεταξύ των πρωταγωνιστών η BP με τη μετοχή της να κάνει άλμα 4% καθώς η εταιρεία εμφάνισε υψηλότερα των προσδοκιών κερδη και ανακοίνωσε αύξηση μερίσματος. 

Η εικόνα είναι ανάλογη ανά την Ευρώπη. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται 1,26%, ο DAX στη Φραγκφούρτη είναι στο +1,1% και ο CAC 40 στο Παρίσι στο +1,15%. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB παρουσιάζει άνοδο της τάξης του 1,45%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα