Ευρώπη και Wall Street αντιστέκονται στον κοροναϊό

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 19:41
UPD:19:41
REUTERS/EDUARDO MUNOZ

ασιατικά χρηματιστήρια «βούλιαξαν», Ευρώπη και Αμερική αντιστάθηκαν στην επέλαση του κοροναϊού, αν και η ανοδική ορμή στη Wall Street έχασε την αρχική της δυναμική. Σε θετικό έδαφος οι δείκτες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τον S&P 500 να περιορίζει τα αρχικά του κέρδη, μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών Υγείας ότι προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο μιας πανδημίας. 

Θετικά πρόσημα και στην Ευρώπη, με τους επενδυτές να εστιάζουν την προσοχή τους στα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, με τον δείκτη ΡΜΙ να ενισχύεται σε υψηλά εννέα μηνών, μία ανάσα από το όριο του 50, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,3%, έχοντας ως στήριγμα τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου. Βαρίδι οι μετοχές πετρελαϊκών και φυσικού αερίου, στον απόηχο της βουτιάς των τιμών του πετρελαίου. 

Με θετικά πρόσημα έκλεισαν τα περισσότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον γερμανικό DAX να ενισχύεται 0,49%. Στο Λονδίνο, στην πρώτη διαπραγμάτευση μετά την επίσημη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η υποχώρηση της στερλίνα οδήγησε τον FTSE 100 σε άνοδο 0,55%. Κέρδη και στο Παρίσι, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύθηκε σχεδόν 1%.

Στην Ασία, η σημερινή συνεδρίαση ήταν η χειρότερη από το 2015 για τις κινεζικές μετοχές, με πτώση σχεδόν 8% για τη Σαγκάη και απώλειες κεφαλαιοποίησης σχεδόν 400 δισ. δολαρίων.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα