Συνάντηση του υπ. Τουρισμού με τον πρόεδρο της «Air China»

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2007 15:59

Για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα, συζήτησε σήμερα ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, ¶ρης Σπηλιωτόπουλος, με τον πρόεδρο της «Air China», Li Jia Xiang, κατά τη διάρκεια συνάντησης στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Πεκίνο.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός, «όταν η Air China πήρε την απόφαση για απευθείας πτήση μεταξύ Κίνας και Ελλάδος, η απόφαση αυτή ήταν με πολιτικά κριτήρια και όχι με εμπορικά. Σήμερα εδώ συμφωνήσαμε να σφυρηλατήσουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις και μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και της Air China, έτσι ώστε η πολιτική απόφαση να ενισχυθεί και με εμπορικά κριτήρια».

«Στόχος μας», πρόσθεσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, «είναι η πληρότητα της πτήσης. Πέρα απ’ το γεγονός ότι η χώρα μας έχει κάθε λόγο να διεκδικεί το στόχο αυτό, έχει πολύ μεγάλη σημασία να ενισχυθεί και από πλευράς της Κίνας η επισκεψιμότητα προς την Ελλάδα. Και αυτό μπορεί να γίνει με μεγαλύτερη διαφήμιση της χώρας μας». Οπως είπε, «ο πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι η διαφήμιση αυτή θα γίνεται και από την Air China, και με μεγαλύτερη προβολή του εξειδικευμένου σε εννέα διαφορετικούς κλάδους ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε και στην προβολή της χώρας μας στην πιστωτική κάρτα που θα εκδοθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο. «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο ώστε αυτή η κάρτα να έχει πάνω της κάτι το οποίο να αναφέρεται στην Ελλάδα. Να είναι ένα μέσο προώθησης και προβολής της Ελλάδος, άρα και του ελλαδικού τουριστικού προϊόντος», παρατήρησε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα