ΔΕΗ: Γύρω στο 1 δισ. € τα επιπλέον έσοδα από την προτεινόμενη αύξηση στα τιμολόγια

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2007 16:44

Στα 900 εκατ. με 1 δισ. ευρώ υπολογίζονται τα επιπλέον ετήσια έσοδα της ΔΕΗ από την αύξηση κατά 20% - 30% στα τιμολόγια του ρεύματος που ζητά η επιχείρηση, όπως ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Τάκης Αθανασόπουλος.

«Το θέμα δεν είναι τι ζητάει ο καθένας, θα γίνει η σχετική πρόταση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το υπουργείο θα την επεξεργαστεί και θα αποφασίσει», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρήστος Φώλιας.

Ο κ. Αθανασόπουλος επανέφερε και το αίτημα για επιβολή ρήτρας καυσίμων στα τιμολόγια, από 1ης Ιανουαρίου, ώστε οι τιμές να αντανακλούν το κόστος παραγωγής.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, σε εκδήλωση για την παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου της επιχείρησης, ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι οι σχέσεις και η συνεργασία με την κυβέρνηση είναι άριστες, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο παραίτησής του στην περίπτωση που δεν εγκριθούν οι προτάσεις για τα τιμολόγια ή άλλα στοιχεία του Σχεδίου.

Τόνισε πάντως ότι, αν δεν ληφθούν μέτρα, η ΔΕΗ θα συνεχίσει να εξασθενεί, να συρρικνώνεται και θα αποτελέσει έρμαιο των εταιρειών που έχουν ήδη έλθει στην ελληνική αγορά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα