Μετοχές: Σε χαμηλά επτά εβδομάδων ο παγκόσμιος δείκτης, παρά την ευρωπαϊκή «αντίσταση»

Στο κόκκινο και το Χ.Α.
Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 13:44
UPD:13:46
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Μετά τη χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων επτά μηνών, οι ευρωπαϊκές μετοχές ανακάμπτουν σήμερα ελαφρά έχοντας αποκτήσει κάποια «αντισώματα» στις ανησυχίες για τις επιπτώσεις του νέου κοροναϊού. Ωστόσο μετά και την βουτιά των κινεζικών δεικτών ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών κινείται σε χαμηλά επτά εβδομάδων. 

Στις 13:35 ώρα Ελλάδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,1%. Οι αεροπορικές που είχαν υποστεί απότομη προσγείωση την περασμένη εβδομάδα ανακάμπτουν σήμερα ελαφρά (0,6%), ενώ οι τεχνολογικές πρωταγωνιστούν με κέρδη 1%. Στον αντίποδα πετρελαϊκές και μεταλλευτικές βιομηχανίες δέχονται σφυροκόπημα.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 παρουσιάζει άνοδο 0,3%. Τόσο ο DAX στη Φραγκφούρτη όσο και ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνουν κέρδη περίπου 0,2%, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο είναι στο +0,6%. Κόντρα στο ρεύμα στέκεται ωστόσο η Αθήνα, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί περίπου 0,5% στις 906 μονάδες σε μία συνεδρίαση κατά την οποία η αξία των συναλλαγών έχει υπερβεί τα 30 εκατ. ευρώ. 

Παρά την ευρωπαϊκή «αντίσταση» ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI All Country υποχωρεί 0,2% και αγγίζει τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 16 Δεκεμβρίου. Την εικόνα θα μπορούσαν να ανατρέψουν ενδεχομένως αργότερα οι αμερικανικές μετοχές, εάν βρεθούν και αυτές σε τροχιά ανάκαμψης, όπως οι ευρωπαϊκές. 

Νωρίς το πρωί οι κινεζικές έκαναν βουτιά έως και πάνω από 9% για να κλείσουν με πτώση 7,8%. Ο Σύνθετος Δείκτης στη Σαγκάη έχασε 420 δισ. δολάρια από την αξία του. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα