Ευρωζώνη: Βελτιωμένη η εικόνα της μεταποίησης - Ο κλάδος παραμένει σε ύφεση

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 12:04
UPD:12:05
Reuters/STRINGER/ITALY

Σε ύφεση παρέμεινε και τον Ιανουάριο η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη, αν και κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες ελπιδοφόρες ενδείξεις ότι τα χειρότερα ίσως και να έχουν παρέλθει.

Ο δείκτης PMI της Markit για την επιχειρηματική δραστηριότητα στο μεταποιητικό τομέα της Ζώνης του Ευρώ ανήλθε σε υψηλά εννέα μηνών, στο 47,9 τον Ιανουάριο, πλησιάζοντας πολύ κοντά στο όριο του 50, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας. 

Ο επιμέρους δείκτης της παραγωγής -που αποτελεί «βαρόμετρο» για την οικονομική δραστηριότητα- ανήλθε στο 48 από το 46,1, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο. «Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη άρχισε το 2020 με ενδείξεις ανάκαμψης», σημειώνει ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit. Βελτιωμένοι και οι επιμέρους δείκτες απασχόλησης και μελλοντικής παραγωγής. 

«Η βελτίωση συμπληρώνει την άποψή μας ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα "δει" επιτάχυνση της ανάπτυξης τους προσεχείς μήνες, γεγονός που σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα τηρήσει στάση αναμονής στα επιτόκια και θα εστιάσει στην αναθεώρηση της στρατηγικής», προσθέτει. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα