Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ για δεύτερη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της BHP Billiton Ltd. και της Rio Tinto Group μετά την υποχώρηση των τιμών του μετάλλου και του πετρελαίου εν μέσω ανησυχιών ότι η συρρίκνωση της οικονομίας των ΗΠΑ θα περιορίσει τη ζήτηση των πρώτων υλών.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχωρούσε 0,3%, φθάνοντας στις 157,46 μονάδες στις 12:33 μ.μ. στο Τόκυο με τους οκτώ από τους 10 κλάδους που τον αποτελούν να σημειώνουν απώλειες. Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 0,6%, φθάνοντας στις 15.132,24 μονάδες και ο Topix έχανε 0,4%.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι δείκτες στις λοιπές αγορές της περιφέρειας εκτός από τους δείκτες στην Κίνα, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες, το Χονγκ Κονγκ, την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη.

Τα συμβόλαια του χαλκού στη Ν. Υόρκη υποχώρησαν χθες 1,9%, καθώς εικάζετο ότι η συρρίκνωση της οικονομικής ανάπτυξης θα περιορίσει τη ζήτηση στις ΗΠΑ, τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης του μετάλλου στον κόσμο.

Ο δείκτης MSCI των ασιατικών εταιρειών ενεργείας σημείωνε απώλειες 0,6%, μετά την υποχώρηση των συμβολαίων του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη κατά 3,4%, τη μεγαλύτερη πτώση από τις 13 Νοεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα