Χρηματιστήρια: Ο κοροναϊός τρέπει σε φυγή τους επενδυτές και κοκκινίζει τα ταμπλό

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 19:47
UPD:19:48
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Μαζικές ρευστοποιήσεις στα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τον κοροναϊό να σαρώνει τις αγορές και τους επενδυτές να εγκαταλείπουν τις μετοχές και να στρέφονται προς ασφαλή καταφύγια. Οι φόβοι μήπως η ραγδαία εξάπλωση του ιού βάλει φρένο στην παγκόσμια ανάπτυξη κοκκινίζει τα ταμπλό.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έχασε όλα τα κέρδη από τις αρχές του 2020, ενώ ο S&P 500 έχανε πάνω από 1%. Φωτεινή εξαίρεση η μετοχή της Amazon μετά την ανακοίνωση εντυπωσιακών αποτελεσμάτων τριμήνου, επαναφέροντας τον αμερικανικό κολοσσό ηλεκτρονικού εμπορίου στο κλαμπ των εταιρειών με κεφαλαιοποίηση ενός τρισ. δολαρίων. 

Βουτιά και στην Ευρώπη, με τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Βρετανία, που σήμερα αποχαιρετά την Ε.Ε. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με πτώση 1% και με τις μετοχές πρώτων υλών να κάνουν βουτιά 1,7%. Στο κόκκινο έκλεισαν όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον DAX της Φραγκφούρτης να υποχωρεί 1,33% και τον FTSE 100 του Λονδίνου να χάνει 1,30%. Απώλειες πάνω από 1% για τον CAC του Παρισιού, ενώ ο FTSE MIB του Μιλάνου έκανε βουτιά πάνω από 2%.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα