Nomura: 300 δισ. γιέν για την Ashikaga

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007 08:02

ΠΟΣΟΝ περίπου 300 δισ. γιέν (2,8 δισ. δολ.) για την απόκτηση της Ashikaga Bank Ltd. προσέφερε το σκέλος εξαγορών της Nomura Holdings Inc., μια τράπεζα που ήλεγχε η ιαπωνική κυβέρνηση, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Nomura Principal Finance Co. μάχεται ομίλου περιφερειακών τραπεζών ο οποίος περιλαμβάνει την Bank of Yokohama Ltd. Η κυβέρνηση ενδέχεται να επιλέξει αγοραστή τον νωρίτερο έως τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δύο ανθρώπους οι οποίοι προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους πριν από την επίσημη ανακοίνωση.

Αγοράζοντας την Ashikaga, η οποία έχει καταθέσεις περίπου 4,2 τρισ. γιέν η Nomura θα κάνει τη μεγαλύτερη εξαγορά της στην Ιαπωνία και την πρώτη της προσπάθεια να αναβιώσει τράπεζα. Η πώληση θα βοηθήσει την ιαπωνική κυβέρνηση να εισπράξει κεφάλαια τα οποία δαπάνησε για την εγγύηση των τραπεζών τη δεκαετία του 1990, μετά την καταβολή του μεγαλύτερου μέρους των οφειλών των μεγαλύτερων τραπεζών στο κράτος πέρυσι, συμπεριλαμβανομένης και της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc.

Νωρίτερα σήμερα η εφημερίδα Nikkei ανέφερε ότι η Nomura προσέφερε 290 δισ. γιέν και ο όμιλος των τραπεζών 310 δισ. γιέν, χωρίς να αναφέρει την πηγή της πληροφόρησής της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα