Sinotruk: Απώλειες την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007 08:57

ΑΠΩΛΕΙΕΣ έως 16% την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής τους οι μετοχές της Sinotruk (Hong Kong) Ltd., της δεύτερης εταιρείας που σημείωσαν απώλειες κατά το ντεμπούτο τους σε χρονικό διάστημα λιγότερο της μιας εβδομάδας, καθώς το Χρηματιστήριο της πόλης οδεύει να κλείσει τον χειρότερο μήνα επιδόσεων από το 2001.

Οι μετοχές της μεγαλύτερης κατασκευάστριας φορτηγών οχημάτων της Κίνας, υποχώρησαν 13%, φθάνοντας στα 11,24 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία στις 12:17 μ.μ. από την αρχική τιμή πρσοφράς τους στα 12,88 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία. Η εταιρεία άντλησε 9 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (1,2 δισ. δολ.) κατά την πώληση, για να χρηματοδοτήσει την κατασκευή νέων εργοστασίων και την έρευνα.

Οι απώλειες της κατασκευάστριας φορτηγών ακολούθησαν τις αντίστοιχες του 13% της Sinotrans Shipping Ltd. στις 23 Νοεμβρίου. Οι απώλειες και των δύο ενδέχεται να περιορίσουν τη ζήτηση σε μελλοντικές δημόσιες εγγραφές στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ κυρίως από ανεξάρτητους επενδυτές που έκαναν 300 φορές περισσότερες αιτήσεις για την αρχική διάθεση μετοχών στην πώληση της Sinotruk.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,6%. Από τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία αναρριχήθηκε στις 30 Οκτωβρίου έχει υποχωρήσει 13%. Οι μετοχές της Sinotrans Shipping, βρίσκονται ακόμη 10% χαμηλότερα από την τιμή προσφοράς τους κατά τη δημόσια εγγραφή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα