Qantas Airways: Απολογείται για τη χειραγώγηση τιμών στις ΗΠΑ

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007 09:50
UPD:09:52

ΤΗ μεταμέλειά της εξέφρασε δημοσίως την Τετάρτη η Qantas Airways, για τις πρακτικές χειραγώγησης τιμών τις οποίες υιοθέτησε στις ΗΠΑ, καθώς η αυστραλιανή εταιρεία κατέστη ο τρίτος αερομεταφορέας που έχει κληθεί να καταβάλει πρόστιμο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για το λόγο αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με απόφαση ανώτατου αμερικανικού δικαστηρίου, η Qantas επιχείρησε να πλήξει τον ανταγωνισμό, επιβάλλοντας συγκεκριμένες τιμές στις μεταφορές εμπορευμάτων προς και από τις ΗΠΑ αλλά και από άλλες χώρες τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2000 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2006.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, η Qantas ήταν ο μεγαλύτερος cargo αερομεταφορέας στις ΗΠΑ και την Αυστραλία, με κέρδη άνω των 600 δολαρίων από τις πτήσεις cargo.

Το πρόστιμο που έχει κληθεί να καταβάλει ανέρχεται στα 61 εκατ. δολάρια.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Geoff Dixon, «η Qantas έχει πάρει πολύ σοβαρά την υποχρέωσή της να συμμορφωθεί στο νόμο». Αναφερόμενος στις πρακτικές χειραγώγησης των τιμών που ακολούθησε η εταιρεία, δήλωσε ότι «ήταν λάθος και ζητούμε βαθύτατα συγνώμη για αυτό».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα