Στα όρια της φτώχειας δύο εκατομμύρια πολίτες

Ενημέρωση της Κυβερνητικής για το σ/ν του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007 14:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Για το σχέδιο νόμου του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής ενημέρωσε σήμερα την Κυβερνητική Επιτροπή, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

Όπως είναι γνωστό, το Ταμείο θα χρηματοδοτεί προγράμματα εισοδηματικής ενίσχυσης όλων των κατηγοριών των πολιτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Όπως είπε ο υπουργός, οι δικαιούχοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, είναι γύρω στα δύο εκατομμύρια (κυρίως χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι μακράς διάρκειας και πολίτες με ειδικά προβλήματα που δεν τους επιτρέπουν να έχουν εισόδημα, όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης).

Το σχέδιο νόμου παρέχει το πλαίσιο για τα προγράμματα, που όπως επανέλαβε ο υπουργός, θα είναι πρωτοβουλίες κυρίως των υπουργείων Απασχόλησης και Υγείας, αλλά και άλλων υπουργείων.

«Η χρηματοδότηση του Ταμείου για το 2008, θα φτάσει τα 500 εκ. και σταδιακά θα αυξάνεται έως ότου φτάσει τα δύο δισ. ευρώ το χρόνο, που αντιστοιχούν περίπου σε 1.000 ευρώ για κάθε έναν από τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σήμερα κάτω από τα όρια της φτώχειας», διευκρίνισε ο κ. Αλογοσκούφης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα