Πετρέλαιο: Φήμες για νέες μειώσεις από τον ΟΠΕΚ στηρίζουν τις τιμές

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 12:34
UPD:12:39
REUTERS/CHINA STRINGER NETWORK

Ανοδικά κινήθηκαν, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, οι τιμές του πετρελαίου, ανακτώντας μέρος του χαμένου εδάφους έπειτα από την κατρακύλα των τεσσάρων προηγουμένων συνεδριάσεων, εν μέσω πληροφοριών ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ θα μπορούσαν να παρατείνουν τις μειώσεις στην παραγωγή αργού, εάν η εξάπλωση του νεόυ κοροναϊού επηρεάσει αρνητικά τη ζήτηση.

Τα στοιχεία για μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ συνέβαλαν στη σταθεροποίηση των τιμών. Η τιμή του μπρεντ ανέκαμπτε πάνω από 1%, υπερβαίνοντας τα 60 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχυόταν λίγο πάνω από τα 54 δολάρια το βαρέλι. 

«Παρότι ο κοροναϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται τόσο στην Κίνα όσο και εκτός, η αγορά προσπαθεί να αναπροσαρμόσει θέσεις σε όλες τις κατηγορίες ενεργητικού», αναφέρει ο Όλε Χάνσεν, αναλυτής της Saxo Bank.

O Oργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών και Εξαγωγών Κρατών θέλει να παρατείνει τις μειώσεις στην παραγωγή τουλάχιστον έως τον Ιούνιο, από τον Μάρτιο, και ενδεχομένως να αποφασίσει και ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις, στην περίπτωση που η κινεζική ζήτηση μειωθεί σημαντικά λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού, ανέφεραν στο Reuters πηγές του ΟΠΕΚ,

naftemporiki.gr
   



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα