¶μεσα μέτρα για τη στήριξη των κτηνοτρόφων ζητά από την ΕΕ ο Αλ. Κοντός

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007 14:55

¶μεση λήψη μέτρων, κυρίως εισοδηματικού χαρακτήρα, για τη στήριξη των Ελλήνων κτηνοτρόφων αλλά και για την ομαλοποίηση της αγοράς των ζωοτροφών και των κτηνοτροφικών προϊόντων ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός.

Ο κ. Κοντός στη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες του Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας/ Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την έναρξη της επαναδιαπραγμάτευσης του καθεστώτος για το βαμβάκι, υποστήριξε τη διατήρηση των ποσοστών συνδεδεμένης και αποσυνδεδεμένης ενίσχυσης στα επίπεδα που ισχύουν σήμερα και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για τη συνέχιση της παραγωγής βαμβακιού στη χώρα μας. Επίσης ζήτησε να γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές προκειμένου να διασφαλισθεί για τους Έλληνες βαμβακοπαραγωγούς το σύνολο των προβλεπόμενων κοινοτικών πόρων.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανέπτυξε τις ελληνικές θέσεις για τη μεταρρύθμιση του αμπελοοινικού τομέα σε διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Πορτογάλο υπουργό Jaime Silva, καθώς και σε τριμερή συνάντηση με την προεδρία και την επίτροπο M. Fischer Boel.

Ο κ. Κοντός επανέλαβε την πρόθεσή του να μην αποδεχθεί την οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με τη μεταρρύθμιση αυτή, εάν δεν εξασφαλισθεί για τη χώρα μας αυξημένη χρηματοδότηση και διεύρυνση των δράσεων των εθνικών φακέλων, καθώς και επαρκής στήριξη των παραγωγών. Ζήτησε επίσης την εξαίρεση και στήριξη των νησιωτικών περιοχών από το καθεστώς των εκριζώσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα