Γ. Πλακιωτάκης: Ξεκάθαρες οι πολιτικές που θα προωθήσουμε σε όλους τους τομείς

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 19:52
UPD:20:02
Paterakis Photos

«Είναι καιρός να αντιληφθούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία, δίνοντας καθαρή εντολή να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Αυτό ακριβώς κάνουμε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έχοντας ήδη από τις προγραμματικές δηλώσεις παρουσιάσει με σαφήνεια τις πολιτικές που θα προωθήσουμε σε όλους τους τομείς» απαντά ο υπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης, στις σημερινές επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως εκφράστηκαν από τον τομεάρχη της, Νεκτάριο Σαντορινιό.

Εξηγώντας τις δράσεις που αναλήφθηκαν για τον εκσυγχρονισμό του λιμενικού συστήματος, ο κ. Πλακιωτάκης σημειώνει πως, σε σχέση με τα λιμάνια, «σε μόλις τρεις μήνες, εγκρίναμε το master plan των επενδύσεων της ΟΛΠ Α.Ε. για το λιμάνι του Πειραιά ύψους 610 εκατ. ευρώ. Μετά από καθυστέρηση ετών, και δώδεκα αποτυχημένες προσπάθειες έγκρισής του, για τις οποίες ευθύνεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινά μία τεράστια επένδυση, με πολλαπλά οφέλη τόσο για την πόλη του Πειραιά, όσο και για την ελληνική οικονομία».

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση επενδυτικού πλάνου του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, ενώ σε ό,τι αφορά τα 10 λιμάνια-ανώνυμες εταιρείες για τα οποία υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον προχωρούν εντός του 2020, σύμφωνα με τον υπουργό, οι διεθνείς διαγωνισμοί.

Ο κ. Πλακιωτάκης επισημαίνει, πως, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες βιωσιμότητας για κάθε λιμένα ξεχωριστά για να αξιοποιηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να συμβάλουν πραγματικά στη δημιουργία δημοσίων εσόδων και στη διασφάλιση επενδύσεων και θέσεων εργασίας. «Το έχουμε πει πολλές φορές ότι τα λιμάνια μας μπορούν και πρέπει να εξελιχθούν σε ατμομηχανές ανάπτυξης τόσο της περιφερειακής, όσο και της εθνικής οικονομίας» υπογραμμίζει.

Για τα άλλα λιμάνια που βρίσκονται υπό τον έλεγχο δήμων, δηλώνει πως το υπουργείο έχει δεσμευθεί δημοσίως και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η στενή συνεργασία του με τους δήμους, «τους οποίους θεωρούε στρατηγικούς συμμάχους μας, στην προσπάθειά μας να πετύχουμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο ανάπτυξης και αξιοποίησης και των λιμανιών αυτών», στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Λιμένων και της πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Με την ίδια σαφήνεια, κατά τον κ. Πλακιωτάκη, έχει παρουσιαστεί και ο σχεδιασμός για την αναβάθμιση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης και τη δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης.

«Η απέχθεια του ΣΥΡΙΖΑ για τον ιδιωτικό τομέα και τις επενδύσεις, η ιδεοληπτική εμμονή του σε ξεπερασμένα μοντέλα, αλλά και η αναποτελεσματικότητά του τα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα, έχουν στοιχίσει πολλά  στην ελληνική οικονομία και τους πολίτες.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε λίγους μόνο μήνες, έχει πετύχει να αλλάξει τα δεδομένα. Κάτι που αναγνωρίζεται από τους εταίρους μας στην Ε.Ε., τους επενδυτές και τις αγορές, κυρίως όμως - όσο και αν δεν αρέσει στο ΣΥΡΙΖΑ -  κάτι που αναγνωρίζεται από τους Έλληνες πολίτες» καταλήγει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Νωρίτερα σήμερα, ο Νεκτάριος Σαντορινιός είχε στραφεί κατά του υπουργού Ναυτιλίας, με αιχμή τα όσα ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε στο 5ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα