Ενημέρωση της ΔΕΑ για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2007 11:51

Η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑ), κατά τη συνεδρίασή της στις 27 Νοεμβρίου 2007 με θέμα την Ολυμπιακές Αερογραμμές Α.Ε. και τον Όμιλο της Oλυμπιακή Αεροπορία Υπηρεσίες Α.Ε., ενημερώθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κ. Χατζηδάκη σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στα θέματα των εταιρειών καθώς και τις συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων εξουσιοδότησε τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να αναλάβει την επικοινωνία για λογαριασμό του Δημοσίου με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τους σκοπούς αυτούς καθώς και για την εν γένει αναδιάρθρωση ή/και αποκρατικοποίηση των εταιριών του Ομίλου της Ολυμπιακής.

Εν των μεταξύ, σε περίοδο σημαντικών εξελίξεων εισέρχεται η αντιδικία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ελλάδας για το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Χθες ξεκίνησε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η δεύτερη δίκη για τις κρατικές ενισχύσεις που δόθηκαν στην εταιρεία την περίοδο 2002-2004, ενώ παράλληλα συνεχίζεται και ο διάλογος μεταξύ Βρυξελλών και Αθηνών με στόχο την άρση του αδιεξόδου http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/11/29/1445225.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα