Ράλι ανακούφισης στις ευρωπαϊκές αγορές

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 13:48
UPD:13:49
REUTERS/STAFF

Σε τροχιά δυναμικής ανάκαμψης βρίσκονται σήμερα οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μετά την επισήμανση του ΠΟΥ ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να κηρυχθεί παγκόσμιος συναγερμός για την εξάπλωση του κοροναϊού, αλλά και χάρη στα στοιχεία της Markit για την δραστηριότητα σε μεταποίηση και υπηρεσίες, που έδειξαν τα χειρότερα για τη Γερμανία και συνολικά την Ευρωζώνη ενδεχομένως να έχουν παρέλθει.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 1,2% ύστερα από τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις πτώσης. Στο ίδιο ποσοστό ενισχύονται ο CAC 40 στο Παρίσι και ο FTSE MIB στο Μιλάνο, ενώ ο DAX στη Φραγκφούρτη καταγράφει κέρδη 1,35%. Ακόμη μεγαλύτερα, στο 1,6%, τα κέρδη για τον FTSE 100 στο Λονδίνο. 

Την ίδια ώρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών επικρατεί συγκρατημένη αισιοδιοξία ενόψει της πρώτης αξιολόγησης του έτους- από τον οίκο Fitch. Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,6% στις 944,57 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να είναι στα 26,73 εκατ. ευρώ στις 13:45. 

Ανάλογα με την ετυμηγορία του οίκου, θα κινηθούν και τα σχέδια της κυβέρνησης για νέα έξοδο στις αγορές. Σε περίιπτωση μίας αναβάθμισης όχι μόνο των προοπτικών, αλλά και του αξιόχρεου θα μπορούσε η έκδοση ομολόγου να έρθει άμεσα. Εν αναμονή της ανακοίνωσης βρίσκεται λοιπόν και η αγορά κρατικού χρέους. Σήμερα η απόδοση καταγράφει πτώση τριών μονάδων, στο 1,31%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα