Νέο ρεκόρ στη Wall Street - Δεν ακολούθησε η Ευρώπη

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 20:22
UPD:20:23
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Σε ράλι επιδόθηκαν οι τεχνολογικές μετοχές στη Wall Street, οδηγώντας σε νέο ιστορικό υψηλό τον τεχνολογικό Nasdaq και τον S&P 500, μετά την «ανακωχή» ΗΠΑ και Γαλλίας στον ψηφιακό φόρο. Απώλειες στην Ευρώπη.

Το Παρίσι συμφώνησε να αναστείλει τον φόρο επί πολυεθνικών ψηφιακών εταιρειών, σε μια κίνηση που αποτρέπει έναν εμπορικό πόλεμο με την Ουάσιγκτον. Την ίδια στιγμή, οι αρχές της Κίνας λαμβάνουν μέτρα για να θέσουν υπό έλεγχο τον νέο κοροναϊό, που κλόνισε χθες τις διεθνείς αγορές. Στη Wall Street ξεχώρισε η μετοχή της Tesla, με την κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνάει το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων, ενώ σήμερα κατάφερε να ξεπεράσει και την κεφαλαιοποίηση της Volkswagen. 

Αρνητικά πρόσημα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τις ευρωπαϊκές μετοχές να υποχωρούν, παρά την αρχική ανακούφιση από τα μέτρα των κινεζικών αρχών για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, που έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής 17 θανάτους. 

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 υποχώρησε 0,17%, εξαιτίας των πιέσεων που δέχθηκαν οι μετοχές τραπεζών και αυτοκινήτων. Πτώση 0,30% και για τον γερμανικό DAX παρότι ενδοσυνεδριακά είχε αναρριχηθεί σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, μετά τα στοιχεία για την ενίσχυση του οικονομικού κλίματος στη Γερμανία στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2015. 

Απώλειες άνω της μισής ποσοστιαίας μονάδας σε Παρίσι, Λονδίνο και Μιλάνο.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα