ΥΠΟΙΚ: Συμβάσεις 330 εκατ. ευρώ με την ΕΤΕπ

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 15:33
UPD:15:37
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υπογραφή συμβάσεων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα πραγματοποιηθεί αύριο μεταξύ της κυβέρνησης και του αντιπροέδρου της ΕΤΕπ, Άντριου ΜακΝτάουελ, για συγχρηματοδοτήσεις που αφορούν την κάλυψη επιλεγμένων επιχειρησιακών προγραμμάτων και την κατασκευή του αεροδρομίου «Νέον Ηράκλειον» στην Κρήτη.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας θα έχει συνάντηση με τον Άντριου ΜακΝτάουελ αύριο Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις 11.00 το πρωί στο γραφείο του.

Στις 11.30 το πρωί, ο υπουργός Οικονομικών και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη θα υπογράψουν τις δύο δανειακές συμβάσεις παρουσία και του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Η πρώτη δανειακή σύμβαση αφορά στο τρίτο μέρος συνολικότερου «Έργου» για τη συγχρηματοδότηση εκ μέρους της ΕΤΕπ μέρους της εθνικής συμμετοχής για την κάλυψη επιλεγμένων επιχειρησιακών προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Η δεύτερη αφορά στη συγχρηματοδότηση από πλευράς ΕΤΕπ για την κατασκευή του αεροδρομίου «Νέον Ηράκλειον» στην Κρήτη, ύψους 180 εκατ. ευρώ (σε τέσσερις δόσεις).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα