Ανθεκτικές στον κοροναϊό οι μετοχές

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 14:04
UPD:14:06
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Με ήπια συμπτώματα υποδέχονται σήμερα οι αγορές της Ευρώπης τις τελευταίες πληροφορίες για την επιδημία του κοροναιού στην Κίνα. Η άμεση αντίδραση των κινεζικών αρχών τους έχει έως έναν βαθμό καθησυχάσει ότι δεν θα έχουμε ταχεία εξάπλωση. Οι δείκτες των περισσότερων μεγάλων χρηματιστηρίων της γηραιάς ηπείρου παρουσιάζουν έτσι τάσεις σταθεροποίησης, μετά τις χθεσινές απώλειες. Δεν λείπουν οι εναλλαγές προσήμου, αλλά οι διακυμάνσεις είναι οριακές. Το ίδιο ισχύει και για το Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 0,16%, ενώ στο ίδιο περίπου ποσοστό ενισχύεται και ο DAX στη Φραγκφούρτη, που νωρίτερα παρουσίαζε απώλειες. Σχεδόν αμετάβλητοι είναι ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο καταγράφει πτώση 0,32%  σε μία ημέρα κατά την οποία δέχονται σφυροκόπημα τα ιταλικά ομόλογα. 

Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 942,5 μονάδες, σταθερός εν πολλοίς σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, με την αξία των συναλλαγών να έχει υπερβεί τα 44 εκατ. ευρώ στις 14:00. Οι εταιρείας μεσαίας κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν με τον δείκτης τους στο +0,6%. 

Σε επίπεδο κλάδων το αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν ασφάλειες, τηλεπικοινωνίες και πρώτες ύλες, με άνοδο περίπου 1,2% έκαστος. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα