Με το δεξί μπήκε στο 2020 η Αττικά Πολυκαταστήματα

Δυναμική ανάπτυξη πωλήσεων - Προχωρεί η μετάβαση στο νέο σχήμα
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 08:18
UPD:08:35

Από την έντυπη έκδοση

Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]

Το δυναμικό come back των εγχώριων καταναλωτών δείχνει ότι το 2020 μπήκε με το δεξί για την Αττικά Πολυκαταστήματα, που βρίσκεται σε διαδικασία μετάβασης σε νέο επιχειρηματικό σχήμα με διευρυμένες δραστηριότητες, πέρα από την ανάπτυξη της αλυσίδας attica, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποκτήσει, από τα τέλη του 2019, το υπόλοιπο των μετοχών της που είχαν περιέλθει στην Εθνική Τράπεζα ως ενέχυρο από τη Folli Follie, έναντι δανείων που έλαβε η τελευταία.

Υπενθυμίζεται ότι οι βασικοί μέτοχοι της Αττικά Πολυκαταστήματα είχαν αποκτήσει ήδη με τίμημα 12,1 εκατ. ευρώ το 10,5% (του συνολικού ποσοστού 35,7% που τέθηκε σε πλειστηριασμό στα τέλη του 2018).

Αναφορικά με τις επιδόσεις των πολυκαταστημάτων, οι πωλήσεις τον Ιανουάριο είναι πιθανό να καταγράψουν αύξηση της τάξης του 5%. Μάλιστα, το επιτελείο της εταιρείας παρακολουθεί με ενδιαφέρον και την ενίσχυση της εγχώριας κατανάλωσης στο μίγμα των πωλήσεων. Με βάση τα στοιχεία της εταιρείας, από τις αγορές tax free των επισκεπτών των καταστημάτων από χώρες εκτός Ε.Ε. διαπιστώνεται αύξηση μεν, με ηπιότερους ρυθμούς δε, συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2019, όταν σε μηνιαία βάση η αύξηση ξεπερνούσε το 50%. Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες πωλήσεις αντιστοιχούν στο 10% περίπου του συνολικού τζίρου της εταιρείας και ειδικότερα στο κατάστημα του City Link φθάνουν στο 16%, ενώ σε ετήσια βάση αναπτύσσονται μεσοσταθμικά με ρυθμό 7%.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα