Μικροεπεισόδια στο λιμάνι της Πάτρας

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2007 09:56
UPD:09:58

Ενταση και μικροεπεισόδεια σημειώθηκαν τα ξημερώματα στο λιμάνι της Πάτρας, όταν μία ομάδα περίπου 250 Αφγανών λαθρομεταναστών εισήλθε στη λιμενική ζώνη πολιορκώντας το πλοίο «Λευκά Ορη».

Οι Αφγανοί διαμαρτύρονταν, διότι όπως ισχυρίζονταν ένα μέλος του πληρώματος και ένας οδηγός φορτηγού, χτύπησαν ομοεθνή τους. Η ομάδα των λαθρομεταναστών μαζί με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου παρεμπόδιζαν την φόρτωση του πλοίου, που θα εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Βενετία, ενώ κάποια στιγμή άρχισαν να πετούν πέτρες, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε οχήματα. Λίγο αρτότερα, ομάδα λαθρομεταναστών με την συνοδεία λιμενικών, ανέβηκαν στο πλοίο, μήπως και αναγνωρίσουν στο πρόσωπο κάποιου μέλους του πληρώματος ή κάποιου οδηγού φορτηγού, το άτομο που χτύπησε τον ομοεθνή τους. Τελικά δεν αναγνώρισαν κανέναν και ύστερα από λίγο έφυγαν από το λιμάνι.

Το πλοίο «Λευκά Ορη» απέπλευσε από το λιμάνι στις 5.10 το πρωί. Ο Αφγανός τραυματίας διεκομίσθη στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας», όπου μετά τη παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα