Folli Follie: 'Ακαρπη η προσπάθεια αναζήτησης επενδυτή για Links of London

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 14:16
UPD:14:20
ffgroup.com

Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]

Deloitte και Savigny Partners, στις οποίες η FF Group (σύμφωνα με ανακοίνωσή της) είχε αναθέσει την πώληση της Links of London τον περασμένο Αύγουστο, δεν έφεραν αποτέλεσμα αφού δεν εμφανίστηκε κανένας αποφασισμένος επενδυτής.

Το θέμα ήρθε στο φως τις τελευταίες ημέρες με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου, που αναφέρονται μεταξύ άλλων στην εταιρεία Gordon Brothers, η οποία συνεργάστηκε με την Deloitte στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Links of London και η οποία περιμένει σχεδόν 1 εκατ. στερλίνες σε συνέχεια των υπηρεσιών που προσέφερε για το κλείσιμο των 28 καταστημάτων της τελευταίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και επιπλέον 7 που λειτουργούσαν με συμβάσεις δικαιόχρησης.

Η Gordon Brothers, που είχε εμπλακεί επίσης στην ειδική διαχείριση της Toys R Us ήταν επιφορτισμένη με την πώληση της δραστηριότητας, έναντι εκτιμώμενης αμοιβής 890.000 στερλινών πλέον φόρου, σύμφωνα με την The Telegraph.

Εν τω μεταξύ, η Deloitte φέρεται να γνωστοποίησε στην έκθεσή της ότι δεν είναι σαφές εάν θα υπάρξουν χρήματα για τους μη εξασφαλισμένους πιστωτές, όπως οι ιδιοκτήτες και οι προμηθευτές της Links of London, παρά το γεγονός ότι πουλήθηκαν 5,3 εκατ. μετοχών. 

Σημειώνεται επίσης ότι η Deloitte, που ενεργούσε ως σύμβουλος για την αναζήτηση επενδυτή δεν έλαβε καμία προσφορά. Και στο εννεάμηνο του 2019, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, η εταιρεία έγραψε απώλειες 11,8 εκατ. στερλίνες με πωλήσεις στα 13 εκατ.. 

Το δημοσίευμα της Telegraph υπενθυμίζει ότι η εταιρεία είχε περάσει στον όμιλο Folli Follie από το 2006. Η μητρική εταιρεία δανείστηκε 97 εκατ. στερλίνες και είναι απίθανο να ανακτήσει τα μετρητά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις οικονομικές καταστάσεις 2017 η FF Group αναφέρεται στις καταθέσεις όψεως και προθεσμίας όπου συμπεριλαμβάνονται ενεχυριασμένες καταθέσεις (Cash Collateral) 10 εκατ. ευρώ για δάνειο που έχει λάβει η θυγατρική της Links of London. 

Σύμφωνα δε με τους ορκωτούς ελεγκτές, στις οικονομικές καταστάσεις 2017 της Folli Follie φαίνεται ότι σε συνέχεια αποτίμησης της αξίας χρήσης (value-in-use) της Links of London, το ποσό των καθαρών περιουσιακών στοιχείων είναι χαμηλότερο της λογιστικής αξίας της συμμετοχής και δεν υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης. Έτσι η FF διενήργησε πλήρη απομείωση της επένδυσης (20,2 εκατ. ευρώ).

Επίσης η εταιρεία κοσμημάτων, του ομίλου Folli Follie, λίγους μήνες πριν αναθέσει σε ανεξάρτητο οίκο την πώληση της δραστηριότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο είχε κλείσει όλα τα καταστήματα των ΗΠΑ, σε συνέχεια της υπαγωγής της Links of London Inc. στο άρθρο 7 του πτωχευτικού κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού προηγουμένως είχαν καταπέσει εγγυήσεις που είχαν παρασχεθεί για δάνειά της. Εύλογα οι ανησυχίες για την τύχη της αλυσίδας κοσμημάτων κλιμακώθηκαν στη βρετανική αγορά, όπου η συνεχής διολίσθηση και η εντεινόμενη αβεβαιότητα για το μέλλον του άλλοτε κραταιού ομίλου FF έθετε σε κίνδυνο εκατοντάδες εργαζόμενους, με τους 337 που απέμειναν στα καταστήματα να παίρνουν σειρά για να αποζημιωθούν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα