Β. Μαγγίνας: Ισχύουν τα τρία «δεν»

Αντιπαράθεση στη Βουλή για το ασφαλιστικό
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2007 12:01
UPD:12:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

Τα τρία «δεν» της κυβέρνησης στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού επανέλαβε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέκου Αλαβάνου.

Δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, δεν θα αυξηθούν οι εισφορές, ούτε και τα γενικά όρια ηλικίας, επανέλαβε για μία ακόμη φορά από το βήμα της Βουλής ο κ. Μαγγίνας, ενώ επέμεινε στην ενοποίηση των Ταμείων, την οποία χαρακτήρισε κυρίαρχο και κρίσιμο βήμα για ένα σύγχρονο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.

«Κανείς δεν είναι θιασώτης του αντικοινωνικού και αντιασφαλιστικού φαινομένου ο ενεργός εργασιακός χρόνος να είναι μικρότερος από τον συνταξιοδοτικό, να εργάζεται δηλαδή κάποιος 20-25 χρόνια και να συνταξιοδοτείται επί 30-35 χρόνια», παρατήρησε ο κ. Μαγγίνας.

Παίρνετε υγιή Ταμεία για να βάλετε χέρι στα αποθεματικά και να κλείσετε «μαύρες τρύπες», απάντησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, χαρακτηρίζοντας προσχηματικό το διάλογο της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό.

«Πολύ σύντομα, αντί να ασχολείστε με τις ενοποιήσεις των ταμείων θα ασχολείστε με την ενοποίηση της ΚΟ της ΝΔ διότι έχετε προκαλέσει όλους τους εργαζόμενους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος απευθυνόμενος στον υπουργό Απασχόλησης.

Απαντώντας, ο κ. Μαγγίνας κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην ανησυχεί διότι η ΝΔ και η κοινοβουλευτική ομάδα της είναι αρραγής και στηρίζει απολύτως την κυβερνητική πολιτική σε όλους τους τομείς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα