Μείωση τελών τερματισμού κλήσεων σε δίκτυα εναλλακτικών παρόχων

Απόφαση ΕΕΤΤ
Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2007 13:06

Κατά περίπου 25% μειώνονται τα τέλη τερματισμού κλήσεων σε δίκτυα εναλλακτικών παρόχων για κλήσεις προς τελικούς χρήστες.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), όρισε με Απόφασή της για την περίοδο από 1-01-2008 έως και 31-12-2008 τη νέα ανώτατη τιμή τερματισμού κλήσεων (τιμή οροφής) στο δίκτυο των επιχειρήσεων με Σημαντική Ισχύ στις επιμέρους αγορές χονδρικών υπηρεσιών τερματισμού κλήσεων (εναλλακτικοί πάροχοι) για κλήσεις προς τελικούς χρήστες καθώς και τη νέα Τιμή Στόχου.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι εναλλακτικοί πάροχοι υποχρεούνται να εφαρμόσουν τέλος τερματισμού κλήσεων στο δίκτυό τους, το οποίο δεν θα υπερβαίνει τα 0,01131 €/λεπτό, ενώ η νέα Τιμή Στόχου, ορίσθηκε σε 0,00849 €/λεπτό. Σημειώνεται ότι για τον υπολογισμό των τιμών αυτών ελήφθη υπόψη ο πληθωρισμός έτους 2006. Το γεγονός αυτό, όπως επισημαίνει η ΕΕΤΤ, ενδέχεται να οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των λιανικών χρεώσεων σε συνδρομητές του ΟΤΕ ή των εναλλακτικών παρόχων, όταν καλούν συνδρομητές άλλων εναλλακτικών παρόχων.

Η ΕΕΤΤ προέβη στη λήψη της συγκεκριμένης Απόφασης, στο πλαίσιο της υποχρέωσης ελέγχου τιμών αναφορικά με τη χονδρική αγορά τερματισμού κλήσεων, και με κύριο στόχο την επίτευξη της σταδιακής μείωσης των τελών τερματισμού (glide path period).

Υπό αυτό το πρίσμα, η ΕΕΤΤ τονίζει ότι θα διενεργεί τακτικούς ελέγχους των τελών, αφενός για να διασφαλίζει ότι εφαρμόζονται οι μειώσεις τιμών, και αφετέρου για να προλαμβάνει οποιαδήποτε πιθανή αδυναμία συμμόρφωσης με τη διαδικασία της σταδιακής μείωσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα