Νέο δελτίο τιμών φαρμάκων με ισχύ από 3/12/07

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2007 14:14

Εκδόθηκε σήμερα το δελτίο τιμών φαρμάκων που θα έχει ισχύ από 3/12/2007. Στο δελτίο αυτό περιλαμβάνονται:

α) 212 τιμές νέων φαρμακευτικών προϊόντων, για τα οποία είχαν κατατεθεί στην αρμόδια Υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά αιτήματα των ενδιαφερομένων φαρμακευτικών επιχειρήσεων μέχρι και την 30/09/2007, βάσει της Ερμηνευτικής Εγκυκλίου Α3-993/23/2/2007.

Αναλυτικότερα, από το σύνολο των ως άνω τιμών οι 138 αφορούν σε αντίγραφα ενώ οι υπόλοιπες 74 σε πρωτότυπα φαρμακευτικά προϊόντα εκ των οποίων οι επτά αντιστοιχούν σε σκευάσματα απολύτως νέων δραστικών ουσιών.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε τιμές στα νεοκυκλοφορούντα σκευάσματα πρωτότυπα και όμοιας δραστικής ουσίας (αντίγραφα) με εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας υπ’ αριθμ. 6/05 Α.Δ. και με διαδικασίες που προβλέπονται από την Κοινοτική Νομοθεσία και μετά από γνωμοδότηση του Ε.Ο.Φ. και εισήγηση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων.

Οι τιμές όλων των ανωτέρω νέων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων προσδιορίστηκαν από το μέσο όρο των τριών (3) χαμηλότερων τιμών της Ε.Ε., εκ των οποίων δύο (2) από τις 15 χώρες της Ε.Ε. πλέον της Ελβετίας και 1 από τις 10 χώρες που προσχώρησαν τη 1/5/2004 στην Ε.Ε., στον οποίον προστέθηκαν τα έξοδα εισαγωγής και οι υποχρεωτικές εκπτώσεις, οι δε τιμές των αντιγράφων στο 80% της τιμής των αντίστοιχων πρωτοτύπων τους.

β) Διαγραφές 29 φαρμακευτικών προϊόντων σύμφωνα με αντίστοιχες αποφάσεις του Ε.Ο.Φ. και

γ) 56 μεταβολές που αφορούν μόνο αλλαγή ονομασίας ή και υπευθύνου κυκλοφορίας, και όχι τιμές.

δ) Μια μείωση τιμής φαρμακευτικού σκευάσματος.

Στο δελτίο περιλαμβάνονται φάρμακα αντικαρκινικά, αντικαταθλιπτικά, αντιυπερτασικά, εμβόλια για την πρόληψη της υψηλού βαθμού τραχηλικής ενδοεπιθηλιακής νεοπλασίας και του καρκίνου της μήτρας, φάρμακα για προβλήματα γονιμότητας γυναικών, πρόληψη ατονίας μήτρας, φάρμακα ανοσορρυθμιστικού παράγοντα, αντιθρομβωτικά, θεραπείας συνδρόμου Hunter κ.λ.π.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα