Χρηματιστήρια: Και η Ευρώπη στον «χορό» των ρεκόρ

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 19:46
UPD:19:49
REUTERS/Shannon Stapleton

Φαίνεται πως τίποτε δεν καταφέρνει να σταματήσει το ράλι των διεθνών χρηματιστηρίων, με την Ευρώπη να συμμετέχει στο «χορό» των ρεκόρ που σημειώνει από τις αρχές του έτους η Wall Street και τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να καταγράφει τα καλύτερα κέρδη από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία -που ναι μεν αναπτύχθηκε με τους βραδύτερους ρυθμούς από το 1990, κρατήθηκε όμως πάνω από το 6%- και η υπογραφή της πρώτης φάσης στην εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας ενισχύουν το κλίμα ευφορίας στις αγορές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Στη Wall Street, οι βασικοί δείκτες σημείωσαν ενδοσυνεδριακά ακόμη ένα ιστορικό ρεκόρ, αν και στη συνέχεια οι επενδυτές έσπευσαν να ρευστοποιήσουν μέρος των κερδών από το ανοδικό σερί των προηγουμένων συνεδριάσεων. Κέρδη για τον Dow Jones και τον S&P 500, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ήταν σταθερός, έχοντας σημειώσει ιστορικά υψηλά επί οκτώ διαδοχικές συνεδριάσεις.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,9% και έχοντας αναρριχηθεί ενδοσυνεδριακά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Οι μετοχές του κλάδου πρώτων υλών έκαναν άλμα πάνω από 2%. Με κέρδη έκλεισαν σχεδόν όλα τα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον DAX της Φραγκφούρτης να ενισχύεται 0,72% και τον FTSE 100 του Λονδίνου να κάνει άλμα 0,85%. Ευφορία και στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, με τον CAC 40 να ενισχύεται 1,02%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα