Ομόλογα: Ράλι της Ιταλίας

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020 12:11
UPD:12:12
REUTERS/LUCAS JACKSON

Σε ράλι επιδόθηκαν τα ιταλικά ομόλογα, αφότου το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας απέρριψε τις προτεινόμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο,, αλλαγές που πιθανότατα θα ήταν προς όφελος της ακροδεξιάς Λέγκας.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε χθες το αίτημα της Λέγκας για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος  περί μεταρρύθμισης του εκλογικού συστήματος. Ένα νέο σύστημα θα βελτίωνε τις πιθανότητες της Ακροδεξιάς στις επόμενες εκλογές, ασκώντας πιέσεις στην κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ των Πέντε Αστέρων και του Δημοκρατικού Κόμματος. 

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς αποκλιμακώθηκε έως και πέντε μονάδες βάσης, στο 1,38%. Σταθερή η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 1,39%, όπως και των υπολοίπων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης. Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς Bund ήταν στο -0,21%, έχοντας απομακρυνθεί από τα υψηλά δύο εβδομάδων που είχε αγγίξει στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Η προσοχή στρέφεται στη Moody's, που αποφασίζει σήμερα για την αξιολόγηση της Πορτογαλίας, με αρκετούς αναλυτές να προσδοκούν μια αναβάθμιση. Η απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς υποχωρούσε στο 0,49%.

naftemporiki.gr

 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα