Χρηματιστήρια: Οι «ταύροι» παραμένουν στη Wall Street

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 19:31
UPD:17/01/2020 00:15
REUTERS/ANDREW KELLY

Οι «ταύροι» παραμένουν στη Wall Street, ωθώντας και τους τρεις βασικούς δείκτες σε νέα ιστορικά υψηλά και τον S&P 500 πάνω από το όριο των 3.300 μονάδων. Στο θετικό momentum συνέβαλε η υπογραφή της Φάσης Ένα της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αλλά και τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ. Ώθηση στον τραπεζικό κλάδο από τη μετοχή της Morgan Stanley, που έκανε άλμα πάνω από 7% μετά την ανακοίνωση κερδών που υπερέβησαν τις προβλέψεις.

Νέο ιστορικό υψηλό και για τον Dow Jones, με τον δείκτη να ενισχύεται ενδοσυνεδριακά 160 μονάδες, έχοντας ως στήριγμα τις τράπεζες και τους κατασκευαστές επεξεργαστών, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων από Taiwan Semiconductor Manufacturing και Morgan Stanley.

Με οριακή άνοδο έκλεισαν και οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να ενισχύεται 0,2%. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι μετοχές εταιρειών κοινής ωφελείας και οι εταιρείες του κλάδου αυτοκινήτων μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της ACEA για πωλήσεις-ρεκόρ στην Ευρώπη τον Δεκέμβριο.

Παρίσι και Μιλάνο έκλεισαν με θετικό πρόσημο, με τον ιταλικό FTSE MIB να ενισχύεται 0,74%. Οριακές απώλειες για τον DAX της Φραγκφούρτης, ενώ και ο FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με πτώση 0,43%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα