Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2007 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ για τρίτη ημέρα κινούνται οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της UFJ Financial Group Inc. και της National Australia Bank Ltd. καθώς εικάζεται ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια στις ΗΠΑ για να τονώσει την ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στις 162,18 μονάδες στη 1 μ.μ. στο Τόκυο. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,5% φθάνοντας στις 15.605,04 μονάδες αντιστρέφοντας τα κέρδη που σημείωνε νωρίτερα μετά την ισχυροποίηση του γιέν έναντι του δολαρίου, περιορίζοντας την αξία των πωλήσεων των ιαπωνικών εταιρειών στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης και της Canon Inc.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng οδηγούσε τα κέρδη μεταξύ των μεγάλων αγορών της Ασίας. Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στη Ν. Κορέα, την Ταϊλάνδη και τη Ν. Ζηλανδία.

Το ιαπωνικό νόμισμα ισχυροποιήθηκε έως τα 110,53 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ από 111,24 που ήταν στις 30 Νοεμβρίου στη Ν. Υόρκη. Ισχυρότερο γιέν περιορίζει την αξία των πωλήσεων των εξαγωγικών εταιρειών στο εξωτερικό όταν τις μετατρέπουν στο τοπικό νόμισμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα