Μνούτσιν: Τεχνολογία και κυβερνοασφάλεια στη Φάση Δύο της εμπορικής συμφωνίας

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 16:18
UPD:16:19
REUTERS/POOL

Ορισμένα ζητήματα τεχνολογίας και κυβερνοασφάλειας θα επιλυθούν στο επόμενο «κεφάλαιο» της συμφωνίας που θα βάλει τέλος στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, διευκρίνισε σε δηλώσεις του ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, λίγο προτού πέσουν οι υπογραφές στην Πρώτη Φάση της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου. Για συνεργασία μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου που θα φέρει απτά αποτελέσματα μετά την υπογραφή της συμφωνίας έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Λιού Χε.

«Νομίζω ότι σημαντικό μέρος των τεχνολογικών ζητημάτων βρίσκονται στη Φάση.  Υπάρχουν και άλλοι τομείς, πέραν των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, που θα συμπεριληφθούν στη Φάση Δύο, όπως ορισμένα ζητήματα κυβερνοασφαλείας», ανέφερε ο κ. Μνούτσιν σε συνέντευξή του στο CNBC.

Aπό την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Λιου Χε, δήλωσε ότι Πεκίνο και Ουάσιγκτον θα εργασθούν μαζί μετά την υπογραφή της Φάσης Ένα στην εμπορική συμφωνία, ώστε να υπάρξουν απτά αποτελέσματα. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua, ο κ. Λιού φέρεται να είπε στην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και ορισμένους Αμερικανούς αντιπροσώπους στη διάρκεια συνάντησης στην Ουάσιγκτον ότι η εμπορική συμφωνία είναι επωφελής τόσο για τις δύο χώρες όσο και για τον κόσμο. 

Κίνα και ΗΠΑ μπορούν να συνεργασθούν για την επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς σχέσης, παρά τις διαφορές σε πολιτικά και οικονομικά μοντέλα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα