Δίχως τέλος τα ρεκόρ στη Wall Street

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 19:44
UPD:19:46
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Από ρεκόρ σε ρεκόρ η Wall Street, με δυναμική εκκίνηση του S&P 500 αυτή την εβδομάδα, χάρη στην είδηση ότι οι ΗΠΑ θα απομακρύνουν την Κίνα από τον κατάλογο των χωρών που χειραγωγούν το εθνικό τους νόμισμα, ενισχύοντας το κλίμα αισιοδοξίας λίγα 24ωρα πριν από την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου. Πτωτικές τάσεις στην Ευρώπη.

Ο S&P 500 έκανε άλμα άνω της μισής ποσοστιαίας μονάδας, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό.Ρεκόρ και για τον τεχνολογικό Nasdaq, ενώ κέρδη κατέγραφε και ο Dow Jones Industrial Average, έχοντας ως στήριγμα τις μετοχές των Goldman Sachs και Cisco Systems, με άνοδο πάνω από 1%.

Η Ουάσιγκτον είχε εντάξει την Κίνα στη λίστα των χωρών που χειραγωγούν το εθνικό τους νόμισμα πριν από πέντε περίπου μήνες. Η απόφαση λαμβάνεται λίγες ημέρες προτού ΗΠΑ και Κίνα υπογράψουν την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, που αναμένεται την Τετάρτη.

Διαφορετική η εικόνα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τους επενδυτές εν αναμονή των υπογραφών μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, την ώρα που συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Ιράν για την κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με απώλειες 0,18%, έχοντας ως βαρίδι τις μετοχές του κλάδου αυτοκινήτων, ενώ οι μετοχές τεχνολογίας και υπηρεσιών κοινής ωφελείας ενισχύθηκαν 0,34%.

Πτώση στη Φραγκφούρτη, με τον DAX να υποχωρεί 0,24%. Άνοδος στο Λονδίνο, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,32%. Οριακές απώλειες για τον CAC 40 του Παρισιού, ενώ στο Μιλάνο, ο FTSE MIB έχασε μισή ποσοστιαία μονάδα.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα