Χρηματιστήρια: Οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν ανησυχούν τους επενδυτές

Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 20:03
UPD:20:04
EPA/FREDRIK VON ERICHSEN

Νευρικότητα στη Wall Street και αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη, με την κίνηση των ΗΠΑ για επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Ιράν να εγείρει ανησυχίες για κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης. Την ίδια στιγμή, η ανακοίνωση αμφιλεγόμενων στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ δεν άφησε μεγάλα περιθώρια ανόδου στις αμερικανικές μετοχές.

Ο S&P 500 κινήθηκε κοντά σε επίπεδα-ρεκόρ, ισορροπώντας μεταξύ κερδώ και απωλειών, καθώς τα στοιχεία για τη δημιουργία θέσεων εργασίας ήταν κατώτερα των προβλέψεων. Παρά τις οριακές απώλειες, ο δείκτης εμφανίζει κέρδη σε εβδομαδιαία βάση. Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Boeing, αφότου δόθηκαν στη δημοσιότητα τα μηνύματα εσωτερικής αλληλογραφίας με έντονα επικριτικά σχόλια για το 737 MAX. Η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας αεροσκαφών ήταν βαρίδι για τον Dow Jones.

H είδηση για επιβολή κυρώσεων στο Ιράν επισκίασε και τις ευρωπαϊκές μετοχές. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με οριακή πτώση 0,12%. Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν Λονδίνο, Φραγκφούρτη και Παρίσι, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB κατάφερε να παραμείνει σταθερός. Ο γερμανικός DAX και ο CAC του Παρισιού υπέστησαν οριακές απώλειες, ενώ στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχώρησε 0,14%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα