Εντείνει τις προσπάθειες για εξαγορά της MOL η OMV

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2007 13:24
UPD:13:48

ΤΗΝ πρόθεσή της να εντείνει τις προσπάθειες για απόκτηση της ουγγρικής MOL, μέσω της δικαστικής οδού, ανακοίνωσε την Τρίτη η μεγαλύτερη επιχείρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου της κεντρικής Ευρώπης, OMV.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της αυστριακής εταιρείας, Wolfgang Ruttenstorfer, απηύθυνε έκκληση προς το διοικητικό συμβούλιο της MOL να απομακρύνει κάθε εμπόδιο που έχει θέσει στη συμφωνία, επιτρέποντας στους μετόχους να αποφασίσουν μόνοι τους.

«Τα οικονομικά οφέλη της προσφοράς που θα είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε και τα στρατηγικά μας επιχειρήματα έτυχαν θετικής υποδοχής τόσο από τους μετόχους της OMV όσο και από τους μετόχους της MOL», δήλωσε ο Ruttenstorfer.

Τον περασμένο Ιούνιο, η αυστριακή εταιρεία αύξησε το μερίδιό της στη MOL σε 18,6%, ενώ γνωστοποίησε και το ενδιαφέρον της να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχό της. Οι φιλοδοξίες της OMV συνάντησαν, ωστόσο, την εναντίωση την ουγγρικής κυβέρνησης, η οποία θεωρεί πως μια εταιρεία «εθνικής στρατηγικής σημασίας», όπως είναι η MOL, δεν μπορεί να πωληθεί σε ξένο όμιλο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα