Ν. Αθηνών: Χωρίς άδεια λειτουργίας η Ολυμπιακή αν δεν γίνει αύξηση μ/κ

«Πρόωρο να γνωστοποιηθεί συγκεκριμένο σχέδιο για την Ολυμπιακή», λέει η κυβέρνηση
Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2007 15:18

Την άδεια λειτουργίας της κινδυνεύει να απωλέσει η Ολυμπιακή αν η διοίκηση της εταιρείας δεν προχωρήσει άμεσα σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Αυτό υποστηρίζει ο νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, διευκρινίζοντας ότι «η Νομαρχία Αθηνών στον έλεγχο που έκανε στην εταιρεία της Ολυμπιακής διαπίστωσε ότι το κεφάλαιο έχει πέσει κάτω από το 10% του αρχικού μετοχικού κεφαλαίου, και όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο σύμφωνα με τη Νομοθεσία θα πρέπει να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η αποστολή σχετικού εγγράφου στο Πρωτοδικείο για ανάκληση άδειας λειτουργίας».

«Μία τέτοια κίνηση δε θα την έκανα ποτέ αφήνοντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους», υπογράμμισε ο κ. Σγουρός και όπως είπε, η διοίκηση της Ολυμπιακής ενημερώθηκε εγγράφως για να προχωρήσει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

«Εγώ την υπογραφή μου για να κλείσει η Ολυμπιακή δε θα την έβαζα ποτέ. Ελπίζω το ίδιο να κάνουν και όσοι διαχειρίζονται τη σημερινή κρίση», τόνισε ο νομάρχης ΑΘηνών.

«Τα χρέη είναι δικά μας, όλοι καλούμαστε να τα πληρώσουμε»

Εν τω μεταξύ στο θέμα της Ολυμπιακής αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητήριου.

«Η κρατικοδίαιτη ανάπτυξη δεν οδηγεί πουθενά. Τα χρέη είναι δικά μας, όλοι καλούμαστε να τα πληρώσουμε και συνέχισε ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τις αλλαγές, ειδικά όταν αυτές είναι πραγματικότητα στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

«Είναι πρόωρο αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει συγκεκριμένο σχέδιο. Το σχέδιο για την τύχη της Ολυμπιακής θα γνωστοποιηθεί όταν προκύψουν όλα τα δεδομένα», τόνισε από την πλευρά του ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

Κληθείς εξάλλου, να σχολιάσει τα όσα είπε ο κ. Σγουρός, ο κ. Αντώναρος παρατήρησε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλοί -εκ των οποίων ορισμένοι είναι αναρμόδιοι- τοποθετούνται χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά στοιχεία και περιστατικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα