Kαι η Alphabet στο κλαμπ των εταιρειών του ενός τρισ. δολαρίων;

Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 22:22
UPD:22:22
REUTERS/HANNIBAL HANSCHKE

Λίγα βήματα -ή καλύτερα μερικά δισεκατομμύρια- χωρίζουν την Alphabet από την είσοδό της στο κλαμπ των εταιρειών με κεφαλαιοποίηση ενός τρισ. δολαρίων, ένα κλαμπ που απαρτίζεται από τα μεγαλύτερα ονόματα του τεχνολογικού κλάδου, όπως η Apple και η Microsoft.

Η μετοχή της Alphabet -μητρικού ομίλου της Google- επιδόθηκε σε ράλι, με άνοδο σχεδόν 2%, έπειτα από μια σειρά θετικών αξιολογήσεων από τους αναλυτές για τις προοπτικές της εταιρείας το 2020. Το ανοδικό σερί και τα αλλεπάλληλα ιστορικά ρεκόρ έχουν φέρει την κεφαλαιοποίηση της Alphabet στα 980 δισ. δολάρια, πολύ κοντά στο όριο του ενός τρισ. δολαρίων. Η μετοχή της Alphabet έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 40% από τα χαμηλά του Ιουνίου. Μετά τα πρόσφατα κέρδη, είναι πλέον εφικτός ο στόχος του ενός τρισ. δολαρίων.

Η Apple ήταν η πρώτη εταιρεία που κατάφερε να σπάσει το φράγμα του ενός τρισ. δολαρίων, τον Αύγουστο του 2018.  Στο συγκεκριμένο κλαμπ των «λίγων και εκλεκτών» εισήλθε λίγους μήνες αργότερα η Amazon.com, ο κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου του Τζεφ Μπέζος. Ακολούθησε τον Απρίλιο του 2019 η Microsoft.

Σχεδόν 40 αναλυτές συστήνουν στους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές της Alphabet, ενώ πέντε διατηρούν αξιολόγηση «hold», σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, ενώ κανείς δεν συστήνει πώληση. Η μέση τιμή-στόχος για την Alphabet είναι 1.467 δολάρια, σχεδόν 4% υψηλότερα σε σύγκριση με το πρόσφατο κλείσιμο.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα