H&R Block: Κλείνει τη μονάδα χορήγησης δανείων, απολύει 620 εργαζόμενους

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2007 16:01
UPD:16:15

ΣΕ κλείσιμο της μονάδας χορήγησης ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων προχωρά η κορυφαία λογιστική εταιρεία των ΗΠΑ, H&R Block, έπειτα από το «ναυάγιο» της συμφωνίας πώλησής της στην Cerberus Capital.

Όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία θα προχωρήσει σε 620 απολύσεις, ενώ θα επιβαρυνθεί και με το ποσό των 75 εκατ. δολαρίων από το κλείσιμο της Option One Mortgage Corp. Από αυτά, τα 24 εκατ. δολάρια θα εμφανιστούν στα αποτελέσματα του τριμήνου που έληξε στις 31 Οκτωβρίου και τα υπόλοιπα στα αποτελέσματα του επόμενου τριμήνου.

Η H&R Block αποκάλυψε ότι θα επιχειρήσει να πουλήσει τμήμα της εν λόγω μονάδας, από όπου αναμένεται να προκύψει επιπλέον επιβάρυνση ύψους έως 125 εκατ. δολαρίων.

Οι H&R και Cerberus συμφώνησαν από κοινού να ματαιώσουν την πώληση της Option One, δεχόμενες αμφότερες να υποστούν το κόστος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Νοεμβρίου υπέβαλε την παραίτησή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της H&R, Μαρκ Ερνστ, στον απόηχο των σημαντικών απωλειών που εμφάνισε η εταιρεία, λόγω της έκθεσής της σε ενυπόθηκα δάνεια υψηλού ρίσκου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα