Οι «ταύροι» επέστρεψαν σε Αθήνα και Ευρώπη

Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 13:37
UPD:13:40
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τα χαμόγελα επέστρεψαν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που παίρνει άλλωστε κατεύθυνση από τις διεθνείς αγορές. Με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να κινείται σε νέα επίπεδα ρεκόρ από νωρίς το πρωί, ο Γενικός Δείκτης λαμβάνει ώθηση και επιστρέφει κοντά στις 925 μονάδες. 

Στις 13:20 ενισχύεται 1,1% στις 924,16 με την αξία των συναλλαγών να έχει ανέβει κοντά στα 42 εκατ. ευρώ. «Οδηγός» στην ανάκαμψη τα τραπεζικά blue chips, που χθες δέχθηκαν ισχυρότατες πιέσεις. Ο τραπεζικός κλάδος ανακάμπτει 2,5% και είναι εκεινος με την μεγαλύτερη θετική επίδραση (λόγω του βάρους που έχει στον Γ.Δ.), αλλά τη δεύτερη καλύτερη επίδοση, ύστερα από εκείνον των ταξιδιών- αναψυχής, που καταγράφει κέρδη 3,5%. 

Το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται ουσιαστικά στους ρυθμούς που παρουσιάζει σήμερα ολόκληρη η Ευρώπη, όπου οι επενδυτές έλαβαν το μήνυμα των χαμηλών τόνων στην αντιπαράθεση ΗΠΑ- Ιράν, ενώ εστιάζουν και πάλι στις προσδοκίες για την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας. Το Πεκίνο επιβεβαίωσε ότι η υπογραφή της λεγόμενης Πρώτης Φάσης θα έρθει την επόμενη εβδομάδα κατά την επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Λίου Χε στην Ουάσιγκτον. 

Ο Stoxx 600 παρουσιάζει άνοδο 0,7% στις 421,43 μονάδες. Σε υψηλά σχεδόν δύο ετών ο γερμανικός DAX, που με ένα άλμα 1,4% ξεχωρίζει. Ακολουθεί με κέρδη 0,8% ο FTSE MIB στο Μιλάνο, ενώ πιο ήπια είναι η άνοδος σε Παρίσι, Λονδίνο και Μαδρίτη. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα