Ναυτιλία - Οι τέσσερις βασικοί αξονες της πολιτικής του ΥΕΝ

Τον κίνδυνο αφελληνισμού του κλάδου επεσήμανε ο Γ. Βουλγαράκης
Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2007 17:27

Τους τέσσερις βασικούς άξονες της πολιτικής του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».

Οι άξονες αυτοί είναι:

1. Η περαιτέρω υποστήριξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας με σκοπό να γίνει πιο αποδοτική η εκμετάλλευση της ευνοϊκής συγκυρίας, που λαμβάνει χώρα την περίοδο αυτή στη διεθνή ναυλαγορά. Ο άξονας αυτός περιλαμβάνει μέτρα που, μεταξύ άλλων, θα μειώσουν τις αγκυλώσεις και τις στρεβλώσεις της ελληνικής αγοράς.

2. Η εισαγωγή νέων καινοτόμων μέτρων και δράσεων για τη διαφοροποίηση του ελληνικού ναυτιλιακού προϊόντος και των υπηρεσιών στη διεθνή αγορά.

3. Η ενσωμάτωση των πολιτικών της ναυτιλίας στις νησιωτικές πολιτικές και το αντίστροφο. Οι συνέργειες και οι οικονομίες που μπορούν να δημιουργηθούν από τη συνένωση των 2 υπουργείων μπορούν να αναδείξουν, ίσως για πρώτη φορά, το αιγιακό περιβάλλον και την οικονομία του σε πρωταγωνιστές στο διεθνές στερέωμα.

4. Η κοινωνική διαβούλευση και η αποδοχή των πρωτοβουλιών μας από όλους τους ενδιαφερόμενους. Θέλουμε συμφωνίες και συνεργασίες, δεν θα αιφνιδιάσουμε, θα ενσωματώσουμε σε κάθε πολιτική μας τη φιλο-περιβαλλοντική διάσταση.

Αφού αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο της ελληνόκτητης ναυτιλίας στο διεθνές εμπόριο και γενικότερα στο ρόλο του ελληνικού εφοπλισμού στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας μας, ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας και στο μεγαλύτερό της πρόβλημα που όπως σημείωσε, είναι η μείωση των νέων που ακολουθούν το επάγγελμα του ναυτικού, με κίνδυνο τον αφελληνισμό μακρυπρόθεσμα του κλάδου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα