Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2007 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά την έκθεση η οποία προέβλεψε περισσότερες ζημίες των χρηματιστηριακών εταιρειών στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με την υποχώρηση της τιμής των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής που τόνωσε τις ανησυχίες ότι η ανάπτυξη των εταιρικών κερδών θα περιοριστεί.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχωρούσε 0,2%, φθάνοντας στις 161,82 μονάδες στη 1:21 μ.μ. στο Τόκυο, διευρύνοντας τη χθεσινή του πτώση 0,1%. Οι δείκτες των τραπεζών και των εταιρειών πρώτων υλών συμμετείχαν τα μέγιστα στην πτώση του περιφερειακού δείκτη. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,3%. Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας εκτός από τους δείκτες στην Κίνα, την Ταϊβάν και τη Μαλαισία.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index υποχώρησε για δεύτερη ημέρα, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της Goldman Sachs Group Inc. και της Morgan Stanley.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου υποχώρησε 1,1% φθάνοντας στα 88,32 δολ. το βαρέλι χθες στη Ν. Υόρκη και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 24 Οκτωβρίου.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME), συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, υποχώρησε 1,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα