Αμετάβλητη διατήρησε την παραγωγή ο ΟΠΕΚ

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2007 11:21
UPD:11:31

Αμετάβλητη, όπως άλλωστε αναμενόταν, αποφάσισε να διατηρήσει την παραγωγή πετρελαίου ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), κατά τη σημερινή επίσημη σύνοδό του στο ¶μπου Ντάμπι, σύμφωνα με εκπρόσωπο του καρτέλ.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ τον Ιανουάριο, πέραν της προγραμματισμένης συνόδου του Μαρτίου.

Η απόφαση που έλαβε το καρτέλ, προς απογοήτευση της καταναλωτριών χωρών, οι οποίες ευελπιστούσαν σε μια αύξηση της παραγωγής, είχε σχεδόν προεξοφληθεί από τα μέλη του πριν την έναρξη της σημερινής συνόδου, καθώς έκριναν ότι τα αποθέματα είναι επαρκή.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του υπουργού Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Αλί Ναΐμι, ο οποίος τόνισε νωρίτερα πως «δεν έχουμε δει τίποτα μέχρι στιγμής που να δικαιολογεί μια αύξηση της παραγωγής». Ο Ιρανός ομόλογός του Γκολαμχοσεΐν Νοζάρι πρόσθεσε από την πλευρά του πως ο ΟΠΕΚ θεωρεί ότι «η προσφορά και η ζήτηση είναι ισορροπημένες και δεν υπάρχει λόγος αύξησης του πετρελαίου στην αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα