Xρηματιστήρια: Με νέο ρεκόρ υποδέχεται η Wall Street το νέο έτος

Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2020 19:46
UPD:19:47
REUTERS/ANDREW KELLY

Η έναρξη του έτους βρήκε τη Wall Street σε νέα ιστορικά υψηλά και την Ευρώπη να κλείνει με άνοδο πάνω από 1%. Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ο Dow Jones ενισχύθηκε πάνω από 100 μονάδες, ενώ νέο ρεκόρ σημείωσαν ο S&P 500 και ο τεχνολογικός Nasdaq, επιστρέφοντας πάνω από το όριο των 9.000 μονάδων συνεχίζοντας το μακροβιότερο ράλι της τελευταίας δεκαετίας.

Σημαντικά κέρδη και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να ενισχύεται 1%, έχοντας ως στήριγμα τις τεχνολογικές μετοχές και τις μετοχές των τραπεζών. Η «ανακωχή» στην εμπορική διένεξη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και οι ενδείξεις ταχύτερης ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας, σε συνδυασμό με τα μέτρα νομισματικής στήριξης από τις αρχές της Κίνας, τροφοδοτούν το κλίμα ευφορίας στα διεθνή χρηματιστήρια, έχοντας «φουσκώσει» σχεδόν κατά έξι τρισ. δολάρια την κεφαλαιοποίηση των αμερικανικών μετοχών και κατά 17 τρισ. δολάρια την κεφαλαιοποίηση των διεθνών χρηματιστηρίων. 

Στην Ευρώπη, οι τραπεζικές μετοχές είχαν το καλύτερο ξεκίνημα έτους από το 2013, με τον τραπεζικό δείκτη STOXX 600 Banks να ενισχύεται 1,8%, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο.

Με κέρδη 1% έκλεισαν Φραγκφούρτη και Παρίσι, ενώ στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,82%. Σημαντική άνοδος 1,4% και για τον FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα