Χρηματιστήρια: Ποδαρικό με θετικά πρόσημα

Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2020 10:34
UPD:10:35
REUTERS/PAWEL KOPCZYNSKI

Ποδαρικό με άνοδο στα χρηματιστήρια Ευρώπης και Ασίας κατά την πρώτη, επίσημη συνεδρίαση της νέας χρονιάς. Στην Ευρώπη, πρωταγωνίστησαν οι μετοχές του κλάδου πρώτων υλών και τραπεζών, με κέρδη πάνω από 1% κατά τις πρώτες ώρες των συναλλαγών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε την Τρίτη σε μήνυμά του στο twitter ότι η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα θα υπογραφεί εντός των επομένων δύο εβδομάδων, όμως η αντίδραση των αγορών ήταν χλιαρή, λόγω έλλειψης σαφήνειας και λεπτομερειών.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωνε άνοδο άνω της μισής ποσοστιαίας μονάδας, έπειτα από τα κέρδη πάνω από 20% στη διάρκεια του 2019, με τις καλύτερες ετήσιες επιδόσεις της δεκαετίας. 

Κλίμα ευφορίας και στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις κινεζικές μετοχές στο επίκεντρο, έπειτα από την ανακοίνωση θετικών στοιχείων για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα. Ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης σημείωσε άνοδο 1,15%, ενώ ο δείκτης στην αγορά της Σενζέν ενισχύθηκε 1,99%. 

Θετικά πρόσημα και στο Xoγκ Κογκ, με τον δείκτη Hang Seng να ενισχύεται 1,16%. Άνοδος πάνω από 1% και για τον νοτιοκορεατικό Kospi.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα