Ο Γκοσν και το μυστήριο με το γαλλικό διαβατήριο

Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2020 10:02
UPD:10:03
REUTERS/ISSEI KATO

Oι ιαπωνικές αρχές επέτρεψαν στον πρώην πρόεδρο της Nissan, Κάρλος Γκοσν, να μεταφέρει εφεδρικό γαλλικό διαβατήριο μέσα σε σφραγισμένη βαλίτσα ενόσω βρισκόταν στη φυλακή, ένα στοιχείο που ρίχνει φως στο πώς ο Γκοσν κατάφερε να διαφύγει στο Λίβανο.

'Οπως μετέδωσε χθες το δίκτυο ΝΗΚ, οι εισαγγελικές αρχές πραγματοποίησαν σήμερα έφοδο στην κατοικία του Γκοσν στο Τόκιο. Ο Γκοσν, ένα από τα πιο γνωστά στελέχη στον κόσμο και από τις κορυφαίες προσωπικότητες στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, έχει πλέον καταστεί ένας από τους πιο διάσημους φυγάδες της Ιαπωνίας αφότου αποκάλυψε την Τρίτη ότι διέφυγε στο Λίβανο, ώστε να γλιτώσει από ένα διεφθαρμένο, όπως το χαρακτήρισε, σύστημα δικαιοσύνης.

Ο επιχειρηματίας έχει γαλλική, λιβανέζικη και βραζιλιάνικη υπηκοότητα και είχε συλληφθεί στο Τόκιο τον Νοέμβριο του 2018, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες, τις οποίες ο ίδιος αρνείται, με κυριότερη την απάτη και την απόκρυψη εισοδημάτων. 

Ο Γκοσν εισήλθε στο Λίβανο με το γαλλικό διαβατήριο, παρότι οι όροι της εγγύησης προέβλεπαν παράδοση και των τριών διαβατηρίων στις αρχές. Το ΝΗΚ, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι ο Γκοσν «υποχρεώθηκε» από τον Μάιο να έχει πάνω του το διαβατήριο, χωρίς όμως να εξηγούν τους λόγους.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα