Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2007 07:01

ΣΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα ενός μηνός αναρριχήθηκαν οι ασιατικές μετοχές καθώς στοιχεία για την παραγωγικότητα και τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ περιόρισαν τις ανησυχίες ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα εισέλθει σε ύφεση.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 1,3% φθάνοντας στις 164,56 μονάδες στις 12:10 μ.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 7 Νοεμβρίου. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 1,5%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι περισσότεροι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας της χώρας ότι η παραγωγικότητα των εργαζομένων σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2003 κατά το τρίτο τρίμηνο. Αλλη έκθεση από το ADP Employer Services έδειξε ότι τον μήνα που πέρασε οι εταιρείες αύξησαν το προσωπικό τους κατά 189.000 θέσεις, περισσότερο από το τριπλάσιο του μέσου όρου των προβλέψεων.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME) σημειώνει άνοδο για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά καθώς η ανάπτυξη στην Κίνα και την Ινδία τροφοδότησε τη ζήτηση για χαλκό, νικέλιο και ψευδάργυρο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα